Всички снимки Заради бурните ветрове и проливни дъждове бяха затворени пристанища

...
Всички снимки Заради бурните ветрове и проливни дъждове бяха затворени пристанища
Коментари Харесай

Бурята Киърън връхлетя и Италия, отне живота на поне 10 души в Европа


Всички фотоси

Заради бурните ветрове и проливни дъждове бяха затворени пристанища и анулирани полети.

Повечето от смъртните случаи са породени от рухването на дървета: две от жертвите са в Белгия, две - във Франция, една - в центъра на Мадрид, една - в Германия и една - в Нидерландия. Италианските управляващи оповестиха за трима починали в област Тоскана.

Снимка: БТА/АР

" Киърън " стана причина за прекъсването на част от влаковете във Фландрия, а в други елементи на Белгия те се движеха с понижена скорост.

Бурята се отрази отрицателно и на морския трафик, като придвижването на кораби бе прекратено за деня в пристанищната зона на Антверпен.

Снимка: БТА/АР

Летището на Брюксел също имаше нарушавания в работата си. То обаче продължава да обслужва полетите макар многочислените случаи на закъснение, отбелязва Агенция Франс Прес.

Във Франция към 1,2 милиона семейства останаха без ток. В департамента Финистер в Бретан скоростта на ветровете доближи 207 километра в час, а вълните по крайбрежието са достигнали височина от 20 метра.

 



" Киърън " връхлетя първо Англия - мощни ветрове и проливни превалявания предизвикаха транспортни разстройства. Стотици учебни заведения бяха затворени. 



В Испания най-силно обиден от бурята беше северозападният район, като в някои региони на самостоятелната област Галисия бе разгласен червен код.

Областният шеф на италианската област Тоскана Еудженио Джани разгласи ситуацията за изключително и посъветва жителите да се качат на по-горните етажи и да не излизат на открито. Той заяви, че двама души са починали в община Монтемурло, на към 25 километра северозападно от Флоренция, където е преляла река. Трети човек почина в Розиняно на тосканското крайбрежие.



" Никога не сме записали толкоз доста дъжд за толкоз къс интервал ", уточни Джани в обществената медийна платформа " Екс ", (бивш " Туитър " ).

В Барберино дел Муджело и Прато водолазни екипи на пожарната избавят хора, блокирани в колите си в подлезите. В Прато се наводни и болничното заведение. Във Флоренция и в региона на града мощният вятър събори дървета, отнесе покриви, възпламнениха се електрически табла, наводниха се селища, някои останаха без ток. Блокиран е сектор на автомагистралата за Болоня.

Излелият се проливен дъжд в границите на трийсет минути край Емполи се разказва от очевидци като " водна бомба ", чието количество се равнява на дъжд за три седмици. Подобна стихия се развихри и край Ливорно, като се регистрират наводнения от този град чак до Пиза.



 

Прогнозата е, че дъждът и мощните ветрове ще се придвижат към южните региони на Италия, заяви националната работа за гражданска отбрана.

В североизточната част на страната е в действие червен код - най-високото равнище на предизвестие в, до момента в който в останалата част от Апенините са в действие по-ниски равнища - жълт и оранжев код, в това число в цяла Тоскана.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР